Hladno Vreme, Sjajna Koža

Ovladajte Zimskom Negom Kože uz Ovih 5 Pravila

Ako ne želite da vaša koža pati zbog niskih temperatura ove godine, pročitajte nekoliko jednostavnih pravila zimske nege. Verujte nam, prilično ih je lako primeniti i neće vam oduzeti previše vremena.

1.

Održavajte snažnu barijeru kože

Kako ulazimo u zimu, naša koža je izložena varijacijama u temperaturi i vlažnosti, kao i vetru i kiši, što može stvarati stres našoj osetljivoj kožnoj barijeri. To je savršeno vreme da razmislite o svojoj rutini nege kože. Ključni pokazatelji oštećenja kožne barijere su zategnuta, iritirana, svrabna i dehidrirana koža.


Čak i tokom meseca kada je vreme manje promenljivo, naša kožna barijera podložna je oštećenjima usled upotrebe proizvoda za čišćenje koji isušuju, kao i spoljnih agresora poput zagađenja.


U ovom periodu čistači su važni i veća je potreba za negom. Oni treba da budu blagi a da pritom sadrže aktivne sastojke, jer će pravilno održavati zdravu pH vrednost kožne barijere.

Gentle cleansing milk iz Reviderma je idealan jer sadrži hidrofilne i lipofilne sastojke koji preuzimaju aktivnost čišćenja umesto uobičajenih surfaktanata. Ekstrakt semena Moringa sadrži antioksidanse, minerale, proteine.


Gentle pH balanser iz Reviderma bestseller u kategoriji tonika, pH kiselina tonik posebno formulisan za kožu sklonu upalama i izloženu spoljnom stresu, što zahteva posebnu podršku prirodnoj odbrambenoj funkciji. Ekstrakt Moringa, koren sladića, inhibira upale i vraća koži ravnotežu. Hijaluronska kiselina osigurava intenzivno prodiranje vlage.


Osim toga, koža se oslobađa dnevnih taloga i prekomernih kiselih pH vrednosti, pripremljena za sledeće aktivne sastojke.


Tonik je prava riznica aktivnih sastojaka i posebno preporučljiv koži izloženoj spoljnom stresu i sklonoj upalama.

2.

Utvrdite savršenu večernju rutinu nege

Noću, kada naša koža ulazi u fazu obnavljanja, ključno je postaviti svoju večernju rutinu nege kože. Preporučujemo čišćenje blagim sredstvima, nakon čega sledi hidrator.


Zima nije najbolje vreme za početak upotrebe retinola pošto koža već ima sklonost da postane iritirana i suva tokom hladnijih meseci, pa je važno oprezno postupati. Oni koji već koriste retinol mogu nastaviti kao i obično.

3.

Smanjite eksfolijaciju (manje je više)
Kada se pojavi perutanje, ponekad se čini da je jedini put da ga rešite eksfolijacija. Međutim, ovo može dodatno oštetiti zaštitnu barijeru kože, što dovodi do dodatnih problema sa kožom. Savetujemo piling jednom nedeljno, kao i izbegavanje kombinovanja fizičkih eksfolijanata, poput zrnastih pilinga, s hemijskim eksfolijantima, poput alfa ili beta hidroksikiselina, jer to može izazvati crvenilo i iritaciju – posebno ako takođe koristite retinoidne proizvode. Za upotrebu voćnih kiselina i kiselina uopšte, retinola, vitamina C, najbolje je da savet potražite kod stručnjaka jer su to aktivni sastojci koji zahtevaju stručnu preporuku. Tajna? Ne preterujte sa svojom negom kože – manje (i nežnije) je više.

4.

Nađite saveznike u anitoksidantima

Jedan od najvećih izazova za našu kožu su stalne promene temperature – prelazak iz toplote u hladnoću stvara neprijatnost na našoj koži. Provođjenje vremena u zatvorenom prostoru s manje svežeg vazduha takođe može izazvati probleme. Centralno grejanje uklanja vlagu iz atmosfere, što zauzvrat uklanja vlagu iz kože. Nega antioksidantima je važna jer pomaže u zaštiti kože od mikrotoksina izazvanih zagađenjem, UV i oštećenjima plavom svetlošću, koji su česti u dubokoj zimi. Tražite sastojke poput vitamina C, vitamina E, rezveratrola i niacinamida.

5.

„Teže“ nije nužno bolje
Baš kao i sa uljima, guste i teške formule nisu uvek najbolje za kožu – iako imaju svoje mesto u nekim režimima nege kože. Gusti, hranljivi balzami čistači su divan način da se koža tretira uživanjem, ali ne nužno hidrira. Kada nanesete puno teških proizvoda na površinu, senzori vaše kože to čitaju kao da ne zahteva pravu hidrataciju, pa neće apsorbovati potrebnu vodu u dublje slojeve kože. Nakon nekog vremena, dublji slojevi postaju lenji i manje zdravi, što na kraju znači više suvoće i više iritacije na gornjim slojevima. Da biste to ispravili, potražite hidratantne sastojke poput hijaluronske kiseline i skvalana, i jednostavno ih zapečatite dobrim hidratantima, kao što je ranije pomenuto. Najbolji način da hidrirate svoju kožu je iznutra tako što ćete unositi dovoljno vode.

Pozovite nas i zakažite konsultacije
potpuno besplatno!

064 64 10 001