Šta je RETINOL?

Jedna od vodećih supstanci, pogotovo kad su zimski dani u toku je Retinol.

Zdrava, zategnuta, čista, koža bez dubokih bora, hidrirana i odlične teksture, to je koža kakvoj težimo! Redovna nega kože podrazumeva njeno temeljno čišćenje, adekvatnu negu kod kuće, ali i profesionalne tretmane. Rezultat je u tom slučaju neizostavan.

Kako utiče na kožu? U kom obliku? Koje tretmane preporučujemo? Zašto je tako blagotovoran za nas? Odgovore na ova pitanja potražite u nastavku?

Retinol je u upotrei od 1980. godine. Smatra se jednim od najmoćnijih derivata protiv starenja kože. Poznat je po svojim antiage efektima. Budući da izaziva reaktivnost kože u praksi ga koriste samo dermatolozi.

U kojim oblicima se koristi u profesionalnoj dermokozmetici?

Esteri retinoične kiseline RETINOATI stoje ruku pod ruku sa retinolom. Postoji mogućnost njihove dugotrajne upotrebe, a pri tom nisu agresivni i osiguravaju vidljive rezultate kao što su:

Profesionalci iz dremokozmetičke kuće Reviderm su ostvarili zacrtan cilj. Naime kreirali su molekule koji povećavaju aktivnost sličnu RETINOIČNOJ KISELINI ali bez nuspojava.

Upotrebom aldehid retinoata željeno je postgnuto i tako je nastao visokokoncentrovani retA serum. Efekti na kožu su izuzetni! Podstiče stvaranje vezivnog tkiva, regeneriše kožu, idealan je za svaki tip kože kojoj je potrebno obnavljanje. Uz retinoat sadrži i matribild (obnavlja matrix kože), B3 vitamin, nijacinamid, prosvetljuje hiperpigmentacije, umanjule bore i crvenilo. Sadrži i neizbežni hijaluron. Serum je bez mirisa i silikona.

Drugi fantastičan proizvod je retA cream koji pored navedenog, sadrži i vitamin C, koji prolazi kroz kožu i otpušta aktivne sastojke.

Da vas podsetimo na neke od karakteristika medicinske dermokozmetike.

Tretman Retinol by Reviderm

PROTOKOL TRETMANA SE SASTOJI OD SLEDEĆIH KORAKA