Masaža

potreba a ne luksuz

Masaža će Vam prvenstveno smanjiti napetost mišica, otkloniti bolove u vratu, ramenima, leđima, a Vaše telo uvesti u potpunu relaksaciju.

Masaža

Znamo da masaža sve više postaje potreba, ne luksuz, a sve u skladu sa brzim i modernim načinom života. Masaža se primenjuje od davnina, poznati su svi pozitivni efekti masaže.

Ona se primenjuje od najranijeg uzrasta, pa i u prenatalnom periodu kako bi se umanjio osećaj otečenih nogu i bol u leđima tokom trudnoće. Odrasli iako svesni da je njihovom telu očajnički potrebna masaža, retko ili gotovo nikad ne nalaze vremena za sebe.

Masaža će Vam prvenstveno smanjiti napetost mišica, otkloniti bolove u vratu, ramenima, leđima, a Vaše telo uvesti u potpunu relaksaciju. Bolne i otečene noge će postati lake, jer masažom poboljšavamo krvotok i limfotok koji je često glavni uzrok otoka. Vaša koža će postati jerda i zategnuta. Ukoliko imate problema sa varenjem, masaža stomaka će ubrzati peristaltiku creva, poboljšati lučenje digestivnih sokova, kao i eliminaciju hrane.

Tokom masaže se luči hormon sreće, a od vrste masaže zavisi da li će ona na Vas uticati umirujuće ili stimulativno. Kažu da ko nije za sebe nije ni za drugog, zato pronađite vremena za sebe i zakažite svoju idealnu masažu.

Terapeutska masaža

Osećate bol u predelu vrata, ramena, leđa, nogu? Ova masaža je idealna za Vas. Terapeustaka masaža je intenzivna duboka masaža kojom se postiže relaksacija veoma napetih mišica, a ujedno eliminacija stresa kao i štetnih produkata koji su se nataložili. Na ovaj način takođe poboljšavamo imuni sistem, cirkulaciju, a Vaši mišici će biti meki, elastični bez osećaja bola.

Relax masaža

Relax masaža je lagana prijatna masaža celog tela pri kojoj se postiže maksimalno opuštanje. Vaši mišici će se relaksirati, poboljšaće se cirkulacija, eliminisaće se višak tečnosti koju je Vaše telo zadržalo, poboljšaće Vam se raspoloženje, a umanjiti stres i napetost. Tokom relaks masaže primenjuju se lagani masažni hvatovi koji su blagi i koji ce Vas dodatno uvesti u relaksaciju.

Antisters masaža

Antistres masaža predstavlja kombinaciju relaks i terapeutske masaže. Akcenat je na masaži lica, vlasišta, stimulaciji tačaka na licu, šakama i stopalima. Dok se leđa obrađuju malo intenzivnijim pritiskom poput terapeutske masaže. Ova vrsta masaže pogodno utiče na smanjenje bola, uklanjanje stresa i poboljšanje raspoloženja.

Anticelulit masaža

Svakako najefikasniji metod uklanjanja masnih naslaga. Brza energična masaža pri kojoj se poboljšava krvotok i limfotok, a naslage celulita se usitnjavaju potom eliminišu prirodnim putem iz organizma. Koža postaje zategnuta, bez izgleda pomorandžine kore. Na ovaj način se takođe efikasno eliminišu toksini koji su se zbog nagomilanih masnih ćelija i usporene cirkulacije zadržali u organizmu. Gnječenje, valjanje, ceđenje, rastresanje su samo neki od masažnih hvatova koji se primenjuju kod ove tehnike.

Limfna drenaža

Najefikasniji metod za umanjenje limfedema. Pokreti pri limfnoj drenaži su spori, lagani i blagi, ali i pored toga veoma efikasni. Limfa se inače kreće kap po kap, tokom limfne drenaže ona se kreće u mlazu. Ona je veoma efikasna metoda kod eliminacije toksina iz organizma i nakupljene limfe. Problem bolnih i otečenih nogu koji Vam stvara osećaj dodatne težine će ovaj metod uspešno rešiti. Ono što je od ključnog značaja kod limfne drenaže jeste da je obavlja isključivo stručno osposobljen fizioterapeut kako ne bi imali više štete nego koristi.

Prenatalna masaža

Iako najlepši period u životu žene, trudnoća sa sobom donosi osećaj bola, pritiska, ukočenosti i stresa u telu. Ovo su samo neki od razloga zašto sve veći broj trudnica pribegava masaži kao veoma efikasnoj metodi kako prevencije tako i uklanjanja ovih ne tako prijatnih simptoma. Prenatalna masaža kao i masaža nakon porođaja predstavlja terapeutski tretman koji je prilagođen potrebama žene čije telo prolazi kroz promene. Bolovi u leđima su uobičajeni simpton tokom trudnoće, ali isto tako tokom dojenja i nošenja odojčeta. Masaža leđa, vrata, ramena, nogu i stopala može smanjiti ovaj simptom. Otoci kao posledica slabe cirkulacije, takođe su česti u trudnoći. Masaža celog tela veoma efikasno moze ublažiti, a preventivno i sprečiti nastanak otoka koji stvaraju neprijatnost, tezinu i pritisak u nogama. Masaža ima i umirujući efekat tako da može pomoći budućim mama koje imaju probem sa nesanicom da se umire i opuste.Ono što je najvažnije, kad je u pitanju masaža trudnica, prepustiti se stručno osposobljenom fizioterapeutu.

Pozovite nas i zakažite konsultacije
potpuno besplatno!

064 64 10 001