Novo

EYE ZONE

IZ LABORATORIJE ERICSON

Koža oko očiju je jedno od najosjetljivijih i najtanjih područja na telu, tako da zahteva posebnu pažnju i negu.

Osnovni podaci o fiziologiji kože oko očiju

Debljina kože oko očiju iznosi oko 0,5 mm, što je znatno manje od debljine kože na drugim delovima lica. To znači da je koža oko očiju osetljivija na štetne uticaje, UV zračenja, zagađenje, suv vazduh, hladnoću.

Koža oko očiju ima manje lojnih žlezda nego drugi delovi lica, što znači da se na tom području brže pojavljuju bore i drugi znakovi starenja kože. Koža oko očiju sadrži manje kolagena i elastina u odnosu na druge delove lica što je takođe razlog zašto se na tom području brže pojavljuju bore.

Područje oko očiju ima izuzetno gustu mrežu kapilara što je čini vrlo osetljivom na umor, stres i nedostatak sna. Ovo može dovesti do pojave podočnjaka, tamnih krugova i oticanja oko očiju.

Takođe, sadrži manje melanocita nego drugi delovi lica, što znači da je područje oko očiju podložnije hiperpigmentaciji i pojavi tamnih flekica. Tako da je intenzivna nega ovog dela kože važna kako bi ostala zdrava i negovana.

Kako bi se održala zdrava i lepa koža oko očiju, važno je voditi računa o pravilnoj nezi, uključujući hidrataciju, upotrebi krema sa SPF faktorima, izbegavanje pušenja i drugih štetnih navika, te redovan san i održavanje zdravog načina života.

Kako negovati kožu?

Ono što kod kuće možemo da uradimo je redovna nega u vidu hidratacije, krema sa zaštitnim faktorima, kao i preparati bogati peptidima kako bi se očuvala kolagenska vlakna.

Novi tretman

Eye Zone

iz laboratorije Ericson

Predstavlja sinergiju aktivnih supstanci biljnog porekla, hijalurona i peptida koji su sadržani u 5 različitih preparata i CONTOUR PATCHES koji tretiraju gornji i donji kapak, formula bogata hijaluronskom kiselinom i aktivnim sastojcima.

Tokom tretmana nanosimo preparate po redosledu uz masažu dela kože oko očiju, drenažnim pokretima koji dovode do oslobađanja nadutosti i tamnih krugova oko očiju. Linije i fine bore su nakon tretmana znatno smanjene. Takođe redovnom upotrebom preparata hiperpigmentacije su znatno manje izražene.

EYE ZONE

tretman, idealan za zdravu i negovanu kožu oko očiju.

Pozovite nas i zakažite vaš

Eye Zone

tretman već sada

064 64 10 001